Met een zomers zonnetje.....! De naam van ons appartementenhuis is ontleend aan een bijzonder fraaie plantje (Parnassia palustrus). De naam heeft het voor het eerst gekregen van Mathia de Lobel (1538-1616) die het Gramen parnassi noemde. Elke stengel draagt slechts een enkele bloem. Vroeger ging men er van uit dat het een goed middel was tegen hartkloppingen, leverziekten en problemen met de spijsvertering. In water of, nog lekkerder, in wijn gekookte bladeren van de plant zouden zelfs nierstenen oplossen. De plant vinden we vooral op vochtige heide en in duinpannen, de laatste zijn de plaatsen waarop ze ook op Terschelling zijn te vinden.
Het is een in Nederland beschermde plant waarvan de bloeitijd juni-september is.

De haven bij het vertrek van de eerste boot Terschelling is een van de Waddeneilanden en hoort tot de provincie Friesland. Het ligt tussen Vlieland en Ameland. Het heeft een bootverbinding met Harlingen.
De oppervlakte van het eiland is 10.780 ha (waarvan 1.624 ha water). De lengte is 28 km de breedte varieerd van 2-5 km. Het inwonersaantal is ongeveer 4.500. De grootste plaats is West-terschelling, hier staat de vuurtoren de Brandaris (gebouwd in 1594) en is ook de haven van de boot naar en van Harlingen.
Ook in de winter is het mooi! De grootste dorpen zijn Midsland en Hoorn. Naast de mooie 13de-eeuwse kerk vindt u in Hoorn onze appartementen. Vanuit Hoorn zijn de duinen, stranden, bossen (650 ha), de verschillende natuurmonumenten en plaatsjes goed te bereiken. In bijna ieder dorp is een fietsverhuur aanwezig zodat u zich op deze milieu-vriendelijke manier kunt verplaatsen over het eiland.
De winkel Ben van Alles Tegenover onze appartementen vindt u de winkel "Ben van Alles". Het doet zijn naam eer aan, u kunt er echt van alles wat vinden.
Op loopafstand staat cafe "de Groene Weide", het cafe van Hessel. Naast eigenaar van het cafe is Hessel ook de bekendste zanger van het eiland en treedt hij regelmatig op voor de bezoekers.


Het weer op Terschelling is zeer speciaal: meer zon, minder regen en meer wind dan de rest van Nederland (met uitzondering van een aantal plekken in Zeeland).
Het actuele weer ziet er zo uit:

Voor overige informatie verwijzen wij u naar de pagina "Links", hierop geven wij een aantal links van websites op en over het eiland. Op de pagina 'Adressen' vindt u adressen voor bijvoorbeeld fietsverhuur, uit eten en nog meer leuke, handige en nuttige adressen.